Νευρολογική Αποκατάσταση και φυσικοθεραπεία

Η συνδρομή της φυσικοθεραπείας στα νευρολογικά προβλήματα και στην νευρολογική αποκατάσταση είναι καθοριστική και καταλυτική.

Μετά από ένα Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, ο ασθενής συνήθως παρουσιάζει ποικίλου βαθμού ελλείμματα, ανάλογα με τον τύπο, την τοπογραφία και τη βαρύτητα του επεισοδίου. Ο φυσικοθεραπευτής συνεκτιμώντας τα παραπάνω και σε συνεργασία με τον ασθενή οργανώνει ένα πλάνο αποκατάστασης, βασισμένο σε συγκεκριμένες νευροεξελικτικές αρχές και θέτει στόχους, άμεσους και απώτερους. 

Η Νευρολογική Αποκατάσταση

Η αποκατάσταση είναι εξατομικευμένη βάσει των δυνατοτήτων και των αναγκών του ασθενούς και συχνά αφορά την εκπαίδευση και συμμετοχή και του άμεσου περιβάλλοντός του. 

Η ίδια φιλοσοφία, με διαφοροποιήσεις στη δοσολογία, τη συχνότητα και το χρονικό ορίζοντα των επισκέψεων στο φυσικοθεραπευτήριο, αφορά και τη διαχείριση και αποκατάσταση ενός χρόνιου νευρολογικού περιστατικού όπως ασθενείς με νόσο Parkinson, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α.

Σε κάθε περίπτωση η εκμάθηση από τον φυσικοθεραπευτή και η εφαρμογή από τον ασθενή ενός ειδικά διαμορφωμένου ασκησιολόγιου στο σπίτι, είναι ζωτικής σημασίας για την πρόοδο και την επιτυχία της αποκατάστασης. 

Στο Your-Physio είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε τη βοήθεια που χρειάζεσαι. Επικοινώνησε με την εξειδικευμένη ομάδα φυσικοθεραπείας Γέρακα για άμεση αποθεραπεία και νευρολογική αποκατάσταση.

νευρολογική αποκατάσταση φυσικοθεραπεία Γέρακα φυσιοθεραπεία