Η θεραπευτική άσκηση είναι ένα απαραίτητο και αναπόσπαστο κομμάτι της αποκατάστασης οποιασδήποτε μυοσκελετικής δυσλειτουργίας. Το πρόγραμμα ασκήσεων καθορίζεται από το φυσικοθεραπευτή εξατομικευμένα, βάσει των ιδιαιτεροτήτων του κάθε ασθενούς (tailor made programme) και διαφοροποιείται και εξελίσσεται σε ένταση, επαναλήψεις και μεσοδιαστήματα ανάπαυσης ανάλογα με την πάθηση και το στάδιο της. 

Το ασκησιολόγιο παγιώνει και ενδυναμώνει τη βελτίωση που έχει επιτευχθεί με τη φυσικοθεραπεία. Σε μερικές παθήσεις η θεραπευτική άσκηση αποτελεί το σημαντικότερο ‘όπλο’ για το επιθυμητό θεραπευτικό αποτέλεσμα, καθώς για παράδειγμα σε μια τενοντίτιδα η άσκηση είναι αυτή που ‘θρέφει’ τον τένοντα ή σε μια χρονιά οσφυαλγία έχουμε ατροφία στους εν τω βάθει σταθεροποιούς μυς και λανθασμένο μυϊκό – κινητικό πρότυπο, ως εκ τούτου η άσκηση είναι το κλειδί για την αποκατάσταση. Σε πολλές περιπτώσεις επίσης είναι απαραίτητη για την πρόληψη πιθανών υποτροπών του προβλήματος (ασκήσεις σταθεροποίησης, clinical pilates). 

Ο ασθενής διδάσκεται και επιβλέπεται για τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων και αλληλοεπιδρά με το θεραπευτή για την εξέλιξη και τη δοσολογία τους. Η σωστή και εξατομικευμένη θεραπευτική άσκηση λοιπόν μειώνει τόσο τα συμπτώματα όσο και το χρόνο της αποκατάστασης και επηρεάζει τη μετέπειτα πορεία του προβλήματος.

Θεραπευτική Άσκηση Φυσικοθεραπεία Γέρακα Your Physio

Φυσικοθεραπεία

Η θεραπευτική άσκηση δεν αφορά μόνο τα μυοσκελετικά προβλήματα αλλά και νευρολογικές και αναπνευστικές παθήσεις. Και πάλι υπάρχει εξειδικευμένο ασκησιολόγιο τόσο για την αντιμετώπιση (αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, νόσος Parkinson, σκλήρυνση κατά πλάκας) όσο και για την πρόληψη υποτροπών και την αύξηση της αναπνευστικής ικανότητας (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια-ΧΑΠ, βρογχεκτασίες).

Στο φυσικοθεραπευτήριο Your-Physio έχουμε πλήρως οργανωμένο και σύγχρονο εξοπλισμό αποκατάστασης σε γυμναστήριο 50 τμ. προκειμένου η θεραπευτική άσκηση να γίνεται απρόσκοπτα και σύμφωνα με την πάθηση και τις ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς (sports related exercises). 

Το φυσικοθεραπευτήριο έχει εξοπλιστεί με εξειδικευμένα όργανα αποθεραπείας και λειτουργικής αποκατάστασης:

Επικοινώνησε με την εξειδικευμένη ομάδα φυσικοθεραπείας Γέρακα και μάθε πως θα επωφεληθείς από την θεραπευτική άσκηση.